Cu siguranta toti stim in prezent ce gasim in categoria sepci si toti ne gandim la acele accesorii pentru cap, cu cozorocul tare, care pot fi purtate atat in tinutele sport cat si incele urban, underground sau chiar la tinutele pentru birou.

Dar cati stiu de fapt care este istoria acestor accesorii de cap si cum a aparut de fapt prima sapca pentru barbati?

Prima sapca s-a numit de fapt sapca de baseball

Sapca de baseball este atat de omniprezenta in cultura americana incat ar putea fi numita palaria nationala a Americii.

Alcatuita dintr-o palarie moale fara boruri si un cozoroc rigid, este de obicei reglabila la spate datorita unei benzi din plastic, velcro sau elastic.

Stilul este derivat din vechile palarii care aveau cozoroc si in fata si in spate si pe care le stii cu siguranta din filemele cu detectivi.

Acum sa fim seriosi, cu siguranta ai purta o sapca Nike barbati dar o palarie cu cozoroc dublu cu siguranta nu. Odata cu secolului al XX-lea, articolele de acoperire a capului s-au mutat de pe teren si in garderoba de zi cu zi.

Astazi, sapca de baseball este purtata pentru a arata sprijinul pentru o echipa, ca piesa statement sau pentru a transmite un mesaj. Din sepcile de baseball a fost derivat si modelul de sapca englezeasca barbati.

Sapca a aparut odara cu primele echipe de baseball

Baseball-ul a fost inventat in America in jurul anului 1800 si Liga Nationala fondata in 1876. Jucatorii erau liberi sa poarte orice tip de palarie cu boruri pentru a tine soarele departe de ochi.

Citeste continuarea aici: Cum au aparut sepcile pentru barbati?