In ciuda dimensiunilor lor mici, semintele de chia sunt pline de nutrienti importanti. Sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 , bogati in antioxidanti si furnizeaza fibre, fier si calciu.

Acizii grasi Omega-3 ajuta la cresterea colesterolului HDL, colesterolul „bun” care protejeaza impotriva atacului de cord si a accidentului vascular cerebral.

Proprietatile nutritionale ale semintelor de chia

Semintele de chia sunt bogate in nutrienti si fibre. O portie de 28 de grame de seminte de chia contine:
• 131 de calorii
• 8,4 grame de grasime
• 13,07 grame de carbohidrati
• 11,2 grame de fibre
• 5,6 grame de proteine

Seminte de chia beneficii

Alimentele pe baza de plante au fost mult timp asociate cu un risc redus de aparitie a multor afectiuni adverse, inclusiv obezitatea, diabetul, bolile de inima si mortalitatea generala.

S-a dovedit ca sustin un ten sanatos, o energie sporita si o greutate generala mai mica. Alimentele bogate in fibre ajuta oamenii sa se simta satui pentru mai mult timp si, de obicei, au mai putine calorii.

S-a demonstrat ca aportul crescut de fibre si o dieta bogata in fibre ajuta la pierderea in greutate. Semintele de chia contin aproape 5 grame de fibre pe cana, iar nivelurile lor ridicate de acizi grasi omega-3 si acid alfa-linoleic pot fi utile pentru pierderea in greutate.

Citeste continuarea aici: De ce sunt atat de apreciate semintele de chia?